Роман Котляренко – підприємець-програміст. Серед його замовників американська компанія, яка обслуговує медичну галузь.

Роман розповідає, що він мав стати інженером-системотехніком. Але покинув навчання на другому курсі Військово-космічного інституту. Чоловік каже: «Не хотів бути військовим». Пригадує, що йому багато де довелося працювати: і прибиральником в McDonald’s, і у автосервісі… Пан Роман розповідає: «Років десять тому я став програмістом. Я сам купував різні книги і все ретельно вивчав. Перших замовників шукав на онлайн-біржах для фрілансерів.»

Зараз Роман працює в тому місці, де йому зручно: в офісі або дома. Програміст розповідає: «Живу в Смілі, тому що тут народився і тут виховую чотирьох дітей.»

Роман анонсує, що компанія, з якою він співпрацює, збирається відкривати представництво в Україні. Чоловік планує звертатися до центру зайнятості за допомогою у пошуку необхідних фахівців.

Тетяна Сумська – директорка Смілянського міськрайонного центру зайнятості: «Ми запрошуємо роботодавців співпрацювати з нами. Щоб якомога швидше знайти необхідних фахівців, ми використовуємо всі сучасні методи комунікації з шукачами роботи: інтернет, соціальні мережі, месседжери. З Фонду загальнообов’язкового соціального страхування виділяються кошти на перспективні бізнес-проекти безробітних. Підприємства, які створюють нові робочі місця для зареєстрованих безробітних, або працевлаштовують соціально незахищених людей, отримують компенсацію на заробітну плату таким працівникам. З нами співпрацювати вигідно та зручно.»

Прес-служба СМРЦЗ