Ухвалою апеляційного суду Черкаської області за апеляційною скаргою прокурора скасовано виправдувальний вирок Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 06.03.2018, яким громадянина М. визнано невинуватим та виправдано у зв’язку з недоведенням його вини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій), п. 6 ч. 2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Органом досудового розслідування громадянин М. обвинувачується в тому, що він у листопаді 2015 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись на узбіччі автодороги при виїзді з м. Канів, неподалік пам’ятного знаку невідомому солдату, маючи умисел на заволодіння грошовими коштами потерпілої Б., з корисливих мотивів, умисно наніс їй чисельні удари руками й ногами по голові та тулубу, чим спричинив тяжкі тілесні ушкодження, від яких наступила смерть жінки. У подальшому обвинувачений заволодів грошовими коштами потерпілої, відтягнув її тіло з узбіччя автодороги вглиб лісового насадження, де залишив.

Завдяки активній позиції прокурора, який брав участь в апеляційному перегляді, вказане реабілітуюче рішення стосовно громадянина М. скасовано та, з огляду на допущені порушення кримінального процесуального закону під час судового розгляду, призначено новий розгляд кримінального провадження у суді першої інстанції.

Прес-служба прокуратури Черкаської області