Дружина затриманого у Звенигородці «авторитета» Юлія Дашковська заявила, що її побив прокурор. Інцидент стався наприкінці травня, в день суду над підозрюваним. Правоохоронець нібито наніс Дашковській травми, коли вона на телефон фільмувала його дії в лікарні, пише видання “Вісті Черкащини“.

– Чоловіка під конвоєм привезли в суд. Там йому стало зле, – розповідає Юлія Дашковська. – «Швидка» доправила його до лікарні з гіпертонією. Я теж поїхала туди. Прокурор Олександр Шмельов почав вимагати від медиків, аби збили тиск. Хотів повернути чоловіка в суд. Лікарі не виписували, бо боялися за його здоров’я. Згодом з чоловіка зняли конвой і він залишився на лікарняному ліжку. Прокурор тим часом лютував.

Жінка вимагала від прокурора вийти із лікарняної палати.

–Він мене виганяв, – продовжує Юлія. – Я почала фільмувати на телефон його поведінку, щоб у мене були докази. Хотіла, аби він залишив нас у спокої. Йому не сподобалося, що я його знімаю і вдарив мене по руці. Зрозумів, що зробив і відійшов.

За ніч рука розпухла, запевняє постраждала. Згодом Дашковська звернулась до травматолога.

–Лікар констатував забій, – пояснює дружина підозрюваного. – Приписав лікування. З травмпункту повідомили в поліцію. Напередодні я її також викликала. З довідками пішла до судмедексперта.

Дашковська вже написала скаргу на дії прокурора. Останній дивується закидам жінки.

–Навіть на відео чітко видно, що не було ніякого удару, – коментує прокурор Олександр Шмельов. – Свідками є правоохоронці та працівники медичного закладу. Ця людина була в збудженому стані й постійно намагалася провокувати. Свій телефон тицяла мені обличчя. Та якщо вже особа стверджує, що її хтось вдарив, чому вона одразу не звернулась за меддопомогою, а лише наступного дня? Ймовірно, створенням штучного конфлікту вона чогось хоче досягнути задля свого чоловіка. Особисто мені приховувати нічого.

Правоохоронець готовий до службового розслідування. Каже, такий тиск на хід слідства по її чоловіку не матиме результатів.

Нагадаємо, 20 травня у Звенигородці затримали Миколу Чернегу на прізвисько «Драний». Його підозрюють у вимаганні неіснуючих боргів. Смілянський суд обрав для нього цілодобовий домашній арешт, але згодом апеляція відправила його до СІЗО.