Правоохоронці виявили у жителя Смілянського району посів рослин коноплі. Рослини чоловік вирощував на городі, на території домоволодіння. Рослини були прополоті та доглянуті. Кожна з них була висаджена окремо в паперово-картонну коробку. Дії чоловіка кваліфіковані слідчими за статтею 310 Кримінального кодексу України. Інформують у нацполції Черкащини.

Працівники Смілянського відділу поліції оперативним шляхом встановили, що на території одного із домоволодінь на території Смілянського району знаходиться посів рослин коноплі.

Під час санкціонованого обшуку поліцейські виявили 363 рослини коноплі, які на той момент були прополені та политі. Зі слів власника, він вирощував рослини для власного вживання.

Коноплі вилучено та направлено на дослідження. За вказаним фактом Смілянським відділом поліції розслідується кримінальне провадження, відкрите за частиною 1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.