У Канівському центрі первинної медико-санітарної допомоги обладнали кабінет чергового лікаря у сховищі. Про це розповіла Суспільному директорка закладу Наталія Горьова. З її слів, приміщення архіву переоблаштували після однієї з останніх повітряних тривог, яка тривала понад чотири години.

Архівна кімната цокольного поверху нині облаштована під медичний кабінет. Тут є необхідне обладнання для первинного огляду, розповіла сімейна лікарка Анна Лінкова: “Мені здається, що лікар скрізь може пристосуватися, де б його не посадили: кардіограф є, зміряти тиск є, термометр, пульсометр, набори для надання першої допомоги — все є”.

Зі слів лікарки, дотепер під час повітряних тривог частина відвідувачів медичного центру спускалась у сховище, а були й ті, що залишалися чекати надворі: “Вони стояли на вулиці, мерзнули та ставали сильніше хворими, ніж могли бути”.

Нині ж приймають за графіком навіть під час тривоги, зауважила пацієнтка Наталія Пустова:

“Реалії життя такі, що ми не знаємо скільки нам доведеться сидіти: дві години чи три, бувало, що й по чотири години не було прийому. Тому бажано, щоб лікар приймав там, де є можливість. Все одно сидиш у підвалі, а так ти прийшов і отримав допомогу”.

Підвальне укриття Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги облаштували під сховище з початку повномасштабного вторгнення, розповіла директорка закладу Наталія Горьова. Сюди відвідувачі спускалися під час повітряної тривоги.

“Ми облаштували місця для того, аби пацієнтам було де посидіти. Медперсонал теж знаходиться в укритті, також ми обладнали кабінет чергового лікаря”, — прокоментувала Наталія Горьова.

Найближчим часом кабінет планують доукомплектувати технікою, зазначила медикиня: “Ми маємо тут розведене електропостачання від генератора, тому світло тут буде. Плануємо встановити при можливості wi-fi, принесемо ноутбук, щоб проводити електронні записи”.