Одягали мантію, охоронну амуніцію та відвідували зали правосуддя – у черкаському апеляційному суді для школярів влаштували екскурсію. Захід влаштували, щоб допомогти підліткам визначитись із майбутньою професією, розповів Суспільному начальник управління служби судової охорони Анатолій Харенко.

З роботою судової охорони фахівці знайомлять учнів черкаської школи. На столі розклали аптечку, засоби зв’язку, захисну амуніцію. Ці речі допомагають берегти спокій відвідувачів будинку правосуддя, розповів командир взводу Євгеній Ободовський.

“Це приміщення було оглянуто перед вашим приходом ми точно знали, що ви і ми тут будемо в безпеці”.

Під час екскурсії учасникам дали приміряти екіпірування. Воно вагою дев’ять із половиною кілограмів. Пояснили: найважливіше, щоб була захищена грудна клітина.

“Якщо я надалі буду цікавитись професіями, я, мабуть, піду саме в цю професію”, – розповіла учасниця екскурсії десятикласниця Єлизавета.

Враженнями після екскурсії поділився десятикласник Максим:

“Це доволі тяжко, але дуже прикольно та весело почуваюсь броньованим. Цікаво, як суддя в ній цілий день сидить, як відчуття”.

Дев’ятикласник Олександр Ковтун у майбутньому бачить себе суддею. Спробував вжитися в омріяну роль.

“Хочеться відчути себе в ролі того, хто несе правосуддя бути чесним, допомагати людям в їхніх справах та карати тих, хто справді винний”, – поділився Олександр.

Такі зустрічі влаштовують, аби допомогти молодому поколінню з вибором професій, прокоментував начальник управління служби судової охорони Анатолій Харенко.

“Їхня мета – вибрати якусь професію, а наша мета – підібрати достойних кандидатів на службу. Щоб люди знали, що є служба, яка забезпечує безпеку в судових установах. З чим можна приходити, з чим не можна приходити, і потім це полегшує роботу наших співробітників і потім належно можуть працювати судді, – розповів Анатолій Харенко.

Також школярам розповіли про структуру судоустрою, познайомили із працівниками апарату та побачили зали судових засідань. До інтерактиву долучилися 35 старшокласників.