На базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників розпочався Всеукраїнський конкурс «Учитель року-2022», інформує Управління освіти і науки Черкаської ОДА.

Із дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, І етап (відбіркового) І (обласного) туру проходить за дистанційною формою.

У І (відбірковому) етапі взяли участь 94 педагогічних працівників закладів освіти Черкащини, з них у номінаціях: «Біологія» – 25 учителів біології, «Інформатика» – 35 учителів інформатики, «Мистецтво» – 16 учителів музичного мистецтва, «Основи правознавства» – 18 учителів правознавства.

Конкурс відкрила Наталія Чепурна, ректор інституту, яка зазначила, що за роки існування конкурсу наші педагоги прославляли учительство Черкащини. Майже з усіх предметів учителі: Олег Падалка, Володимир Макаренко,Алла Левченко, Світлана Лиса, Мар’яна Криворучко, Олена Бурлака та Катерина Молодик виборювали призові місця. Кожен із цих учителів продемонстрував високу професійну майстерність і мав свою родзинку, яка відрізняла його від інших учасників. У минулому році у п’ятірку найкращих учителів України потрапила Алла Левченко, а Микола Цимбал відзначений як учитель-новатор. Ректор побажала всім конкурсантам перемоги.

23 листопада відбулося конкурсне випробування «Тестування», яке продемонструвало конкурсантами рівень знаннєвої складової з педагогіки, психології та професійної компетентності.

24 листопада учителі пройдуть у своїх номінаціях конкурсне випробування «Практична робота».

25 листопада за результатами І (відбіркового) етапу в кожній номінації буде визначено по 10 (десять) учасників, які будуть запрошені до участі у ІІ етапі Конкурсу.