Співробітники Служби безпеки України викрили військовослужбовця на хабарі від призовника за сприяння в ухиленні від військової служби. За винагороду він обіцяв вирішити питання про визнання його непридатним до проходження військової служби за станом здоров’я. Інформує речниця обласного управління Катерина Дрога.

Встановлено, що співробітник одного із центрів комплектування та соціальної підтримки Черкащини вимагав кошти за вплив на військово-лікарську комісію та військового комісара одного із районних центрів для прийняття ними рішення про видачу призовнику відповідного військового квитка про непридатність.

Військовослужбовця правоохоронці затримали під час отримання чергової частини хабара. У межах кримінального провадження за ч.3 ст.369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до протиправної діяльності осіб.

blank

Викриття та блокування правопорушення здійснювало УСБУ в Черкаській області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.