Селищний голова Буків Маньківського району Сергій Залізняк стверджує, що індійські режисери, які днями знімали фільм у Буцькому каньйоні, діяли піратськими методами, пишуть «Вечірні Черкаси».

– Думаю, індійці приїхали до Києва у пошуках декорацій для свого фільму. Хтось порадив їм Буки. Вони приїхали без жодного попередження. Зйомки проводили один день. Якраз тоді я був у відрядженні у Черкасах. Річ у тім, що на зйомки треба отримати дозвіл селищної ради, написати нам заяву. Нічого з цього зроблено не було. Якщо тепер індійці приїдуть знову, вестимемо з ними зовсім іншу розмову.

Зі слів Залізняка селищна рада Буків взялася за облагородження території каньйону.

– Найперше ми заборонили ламати зелені насадження й розводити багаття на території Буцького каньйону. Поставили туалети, облаштували пішохідні доріжки. Зараз завершуємо план території. Документ знаходиться на розгляді в Черкаській облдержадміністрації. Плануємо облагородити територію за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку й за власні кошти. Хочемо облаштувати стоянки автотранспорту, насипати доріжки, встановити ліхтарі.

Щосезону Буцький каньйон відвідують кілька сотень тисяч туристів з України й всього світу. Досі українські кіношники не знімали тут фільмів. Зате  відзначилися індійці, які знімають чергову стрічку про кохання.

На Черкащині вже є досвід облагородження території Тясминського каньйону в місті Кам’янка. Місцева громада отримає грант Європейського банку й облаштує там автостоянку, доріжки й лавки.