10 січня 2020 року Уманською місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження по факту вчинення посадовими особами Уманської міської ради Черкаської області кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Встановлено, що службові особи Уманської міської ради Черкаської області, шляхом зловживання своїм службовим становищем, всупереч інтересам територіальної громади м. Умані, спільно з керівництвом ТОВ «Дейрі глобал експертс», діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб, з метою розпорядження комунальним нерухомим майном, приватизували шляхом викупу на аукціоні за заниженою вартістю комплекс будівель і споруд розташованих на земельній ділянці, площею 0,2162 га, що знаходиться по вулиці Малій Садовій в місті Умань.

На цей час досудове розслідування в кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо повного, всебічного та неупередженого дослідження всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень та його закінчення в розумні строки.

Стан досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні перебуває на контролі Уманської місцевої прокуратури.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді  обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ПРЕС-СЛУЖБА УМАНСЬКОЇ МІСЦЕВОЇ ПРОКУРАТУРИ.