Натепер в Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби України імені генерал-майора Ігоря Момота вакцинували вже з півтори сотні військовослужбовців. Сьогодні щепили вакциною CoviShield ще близько 50 осіб, поміж яких і медики.

Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, ревакцинація тих, хто не хворів, відбудеться за 12 тижнів тією ж вакциною для підвищення рівня імунітету. Про це зазначає директор Черкаської міської консультативно-діагностичної поліклініки Владислав Свириденко. Саме на базі зазначеного закладу працює мобільна група, що проводить вакцинацію, зокрема й в Оршанецькому центрі.

– Вакцинація є надзвичайно важливою для формування колективного імунітету, попередження смертей та тяжкого перебігу захворювання на коронавірус, – каже пан Владислав. – Це як аксіома, що підтвердить кожен студент медзакладу.

Владислав Іванович додав, що всі, хто був перший раз вакцинований, відповідно до встановлених норм, будуть повідомлені про ревакцинацію.

Нагадаємо, нині в області триває другий етап імунізації проти коронавірусу. Від початку кампанії в Черкаській області щеплено  12 038 людей. За останню добу вакцинувалися 979 черкащан. Стартувала вакцинація від COVID-19 в Україні та на Черкащині 24 лютого 2021 року. Черкаська область отримала 16 200 доз вакцини CoviShield від COVID-19.