73 з половиною тисячі гривень вторгували на підтримку черкаських тероборонівців. 19-та школа Черкас закінчила навчальний рік доброчинним аукціоном. Учні та вчителі 19-ої школи весь рік бачили одне одного переважно з моніторів. У кінці навчального року знайшли привід зустрітися наживо — на доброчинному концерті-аукціоні, розповідає Суспільне.

“Ми раді, що можемо побачити наших вчителів, бо постійно бачили тільки через екран. Син постійно питав чи будуть однокласники його”, — розповіла мама 5-класника Юрія — Катерина Коваль.

Директорка школи Юлія Грабова розповіла, що підготовку до заходу розпочали ще в лютому:

“Ми цей клич оголосили ще в лютому. І з того часу наші випускники, діти, батьки, просто небайдужі люди в мікрорайоні брали і розписували те, що ви сьогодні бачите”.

8-класниця Ірина Попова долучилася до заходу, бо любить малювати і хотіла зробити свій внесок у Перемогу. Під час малювання, надихалася мультиками, які любила в дитинстві.

“Зображений Капітошка – це український мультик. Тут П’яточкин. Ось троє козаків. І “Слава Україні”, – розповіла учениця.

Скриню дівчинка розмальовувала два дні. Вона пішла з молотка за 800 гривень.

“Онлайн аукціон проходив у нас попередній тиждень. І була битва за деякі лоти. Вони ж хочуть допомогти задонатити на ЗСУ”, – сказала директорка школи Юлія Грабова.

За всі лоти вторгували 73 з половиною тисячі гривень. Кошти передадуть на потреби Черкаської тероборони, розповів колишній учень 19-ої школи майор Сергій Яковенко.

“Це іде на такі високотехнологічні девайси: безпілотники, засоби зв’язку вкрай необхідні на війні, які суттєво допомагають нам бити ворога і бережуть життя наших бійців”.