Підняття тарифів на газ для населення, захмарні ціни на продукти харчування, позбавлення права на користування субсидією поряд із мільярдною корупцією у вищих щаблях влади – все це рано чи пізно мало остаточно увірвати терпець українцям.  

– Українці – нація досить терпляча, але це не дає право владі зухвало цим користуватися, доводячи населення до межі бідності і повного відчаю! – розповідає голова обласної організації партії «Наш край» Анатолій Нужний. – Ще на початку вересня уряд планував підвищити ціну на газ майже на 100%, безсоромно прикриваючись вимогами МВФ у наданні Україні чергового траншу кредиту.

Нагадаємо, влітку за ініціативи політичної партії «Наш край» проведено масштабну всеукраїнську акцію «Ні – підвищенню ціни на газ». Рушійною силою, що змусила громадськість об’єднатися для відстоювання своїх прав і свобод, стала невтішна перспектива отримати «листівки щастя» від уряду у вигляді 100% збільшення тарифу на газ.  У рамках акції тільки на Черкащині було зібрано понад 20 тисяч підписів.

7 вересня цього року, коробки з підписами громадян з різних областей України доставлено до Верховної Ради України та передано прем’єр-міністру Гройсману. Крім того, 31 серпня 2018 року народним депутатом України Сергієм Шаховим до Верховної Ради України внесено та зареєстровано проект постанови №9027, умови якої захищають загальносуспільні інтереси у процесі функціонування ринку природного газу та регуляції цін на нього для населення.

– Ми послідовно відстоюємо інтереси українців, відкриваючи громадськості реальний стан справ у нафтогазовій сфері. Проведення акції «Ні – підвищенню ціни на газ», не просто згуртувало громадськість, а й показало уряду та владі, що останнє слово все ж за народом! І як результат – маємо підвищення ціни лише на 23% замість таких омріяних владою 100%, – зазначає Анатолій Нужний.

Партія «Наш край» постійно тримає на пульсі питання енергетичної незалежності нашої держави і продовжує вимагати від уряду збільшення видобутку українського газу.

– Якщо Україна повністю перейде на використання вітчизняного газу це автоматично дозволить знизити його вартість для громадян, – зазначає політик. – Але ми всі добре розуміємо, чому нинішня влада так неохоче займається вирішенням цього питання. За результатами проведеної нами акції, ми переконалися, що лише об’єднавши зусилля з громадськістю, нам вдасться викорінити із щаблів влади паразитуючий тип затятих корупціонерів!

За словами Анатолія Нужного, крім відстоювання адекватної ціни, «Наш край» також вимагає заборони відключення житлових будинків від газопостачання в опалювальний сезон, якими б  вагомими не були на те причини. Враховуючи досвід попередньої зими у Смілі і Кропивницькому, до Верховної Ради України подано відповідний документ – проект постанови про встановлення тимчасового мораторію на відключення населенню України послуг з постачання електроенергії та газу під час опалювального періоду №8108.