Заступник начальника відділу управління прокуратури Черкаської області Олександр Кожушко 16 жовтня подав декларацію на посаду кандидата в начальники Головного управління Податкової служби України в Черкаській області, пише “18000”.

Головне управління було створено в результаті реформи та розділення Державної фіскальної служби на податкову та митну служби.

Сам Кожушко на своїй посаді запам’ятався цілою низкою скандалів. Зокрема, на початку 2018 року прокурор написав заяву до поліції проти черкаського журналіста Олександра Безпрозваного. Правоохоронець жалівся поліції, що журналіст втручається в його особисте життя та розголошує персональні дані. У матеріалі журналіста, що оскаржував Кожушко, йшлося про те, що в 2014 році тепер вже претендент на  топ-посаду в податковій через суд вимагав для себе підвищеної пенсії по інвалідності. Кожушко, як і велика частина його колег в обласній прокуратурі, є інвалідом та отримує пенсію. Також мав інвалідність і нещодавно звільнений очільник прокуратури області Сергій Овчаренко.

 Судячи з декларації кандидата за 2018 рік, прокурор отримав більше 100 тисяч гривень пенсії, тобто 8,5 тисяч на місяць. Крім того, Кожушко задекларував 550 тисяч гривень заробітної плати. 300 тисяч заробила його дружина Ірина, що також працює в Черкаській обласній прокуратурі.

Крім того, прокурор задекларував колекцію імперських монет, а також два автомобілі – електрокар “Nissan Leaf”, що належить його дружині, та позашляховик “Ford F150”, який прокурор не став розмитнювати.

За останній час на своїй посаді Кожушко запам’ятався участю в процесі проти міського голови Черкас  – Анатолія Бондаренка. Втім, тоді судді так і не задовольнили клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу та відсторонення Бондаренка від посади через порушення підслідності справи з боку черкаських прокурорів та слідчих.