В Україні починається третя хвиля захворюваності на коронавірус. Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” 3 березня заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від «Слуги народу» Михайло Радуцький, повідомляє “ТСН”.

Нардеп наголосив, що причиною швидкого поширення коронавірусу є те, що люди розслабилися і не дотримуються карантинних норм.

«На жаль, ми трошки розслабилися, я це бачу по залу Верховної Ради, навіть народні депутати забувають надягнути маску, забувають дотримуватись соціальної дистанції — я думаю, що два-три тижні після зимового посиленого карантину, коли ми мали ослаблення, люди розслабилися… почали більше нехтувати карантинними заходами і маємо зростання», — вважає Радуцький.

За його словами, зростання кількості хворих може бути повязано з мутаціями коронавірусу. Радуцький повідомив, що зростання інфікованих спостерігається також і в Європі, і в США і додав, що зупинити хворобу може вакцинація та поява колективного імунітету.

«Вакцинація — це найдієвіший спосіб для появи колективного імунітету, але у нас має бути прищеплено не менше 60% населення країни», — наголосив він.