Начальник абонентської служби Смілянського КП «Вод Гео» Наталія Д’яченка відповідала на запитання, які задавали сміляни, щодо водопостачання у місті. Пише сайт Сміла.UA.


Кажуть, липень буде дуже спекотним. І всі сміляни готуються, враховуючи досвід попередніх років, до того, що можуть бути відключення води. Тому запитань було багато, всі актуальні та потрібні.

Начальник абонентської служби Наталія Д’яченко розповіла, кому не можна поливати городи питною водою. Що насправді рішення міської влади про заборону поливу у дворах стосується тих смілян, які не мають лічильників і обліку води. Це приватний сектор, таких людей у нас 1 324 абоненти. Вони не мають лічильників, тому витрачають на полив городів по 50 кубів води щомісяця, а сплачують по нормі – 7,8 кубів. Через надмірне використання води на городах, жителі багатоповерхівок залишаються без води, тому що напору свердловин на всіх не вистачає.

Також Наталія Д’яченко розповіла про роботу відділу безпеки КП «Вод Гео», про виявлення незаконних врізок, втрат і крадіжок води. Ця служба виписала штрафів на 150 тисяч гривень. Але сплачено поки що тільки 15 тисяч.

З’ясувалося, що у водоканалі 10 контролерів обслуговують 24 тисячі абонентів. Тобто на одну людину – 2,5 тисячі абонентів. Тому працювати дуже важко.

Було багато запитань, які стосувалися тарифу на воду і подальшої роботи водоканалу.
У підсумку, начальник абонентської служби дала надію, що літом сміляни будуть з водою. Незважаючи на фінансову скруту, КП чистить свердловини, купує насоси, удосконалює свою роботу. За словами керівництва, доплат і премій працівникам не платять.