Практично вся територія міста Сміла  захаращена несанкціонованими сміттєзвалищами. Найбільше відходів скупчилось на вул.Павлова, Ржевского, Кіровська та інших. У місті діє комісія з обстеження сміттєзвалищ, укладено договір з СКП «Комунальник», які мають прибирати несанкціоновані сміттєзвалища. Про це на сесії міської ради заявив начальник інспекції з благоустрою, екології та забудови міста Олександр Яценко. Пише інтернет-видання smila-ua.

У минулому році на ліквідацію сміттєзвалищ було виділено більше 60 тис.грн, а в кінці року виділили ще 37 тис.грн. Ці кошти могли б бути витрачені на інші міські потреби, але довелося прибирати місто через невихованість і байдужість нашого населення.

Цього року на ліквідацію сміттєзвалищ заплановано лише 38 тис. грн. Тож начальник інспекції з благоустрою, екології та забудови міста звернувся до депутатів, до громади, щоб всі допомогли у прибиранні та наведенні чистоти у місті, тому що колектив інспекції у складі 4 осіб не в змозі слідкувати за всією Смілою.

Цього року інспекцією вже складено 20 протоколів про адміністративну відповідальність та 36 приписів за забруднення міста. Олексій Цибко сказав, що це дуже мало. Треба в день робити по 30 приписів, щоб люди перестали смітити і зрозуміли, що вони під наглядом влади, і їм доведеться заплатити за свої вчинки і свинство у громадських місцях.