Цьогоріч 64 смілянським підприємцям, які співпрацюють з міськрайонним центром зайнятості, виплачено понад 485 тис. грн за працевлаштування безробітних на створені нові робочі місця. Ці кошти – компенсація єдиного соціального внеску з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

У підборі необхідних кадрів для бізнесу підприємцям допомагають співробітники центру зайнятості. Тетяна Шаргородська – провідна фахівчиня з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями, коментує: «Роботодавцям вигідно працевлаштовувати безробітних за направленням служби зайнятості та дбати про те, щоб ці працівники працювали тривалий час. Роботодавець отримує грошову компенсацію за працевлаштування безробітного на новостворене робоче місце в пріоритетній галузі економічної діяльності».

«З центром зайнятості ми співпрацюємо давно. Для нас це вигідно, адже нам допомагають з пошуком працівників та виплачують матеріальну компенсацію”, – розповідає підприємець Андрій Сіохін.

За інформацією Смілянського міськрайонного центру зайнятості