Сучасний сміттєвоз з’явився в арсеналі КП «Комбінат комунальних підприємств». Таку спеціальну техніку тут придбали вперше за останні майже 30 років. Цей автомобіль збиратиме й вивозитиме сміття з 11 кладовищ Черкас, натомість взимку зможе розчищати місця для поховання померлих від снігу.

Із міського бюджету на це оновлення витратили 1 мільйон 749 тисяч гривень. Як наголосив міський голова Анатолій Бондаренко, розвиток комунальних підприємств – один із пріоритетних напрямків у роботі влади. Незабаром, за його словами, сюди ж придбають контейнери для відходів та новий автобус.

– Усі міські цвинтарі повинні бути впорядкованими, – коментує мер. – Коли я тільки прийшов працювати на посаді міського голови, ми відремонтували дорогу до кладовища на вулиці Сурікова. Тепер же продовжуємо оновлювати матеріально-технічну базу цього комунального підприємства, чого не було майже 20, а то й 30 років.

Торік для «Комбінату комунальних підприємств», яке опікується черкаськими кладовищами, придбали новий екскаватор. Ще раніше капітально відремонтували Будинок трауру, що на бульварі Шевченка, та прилеглу навколо нього територію. Нині ж

– Цей сміттєвоз вміщує близько 12 кубічних метрів відходів, він може завантажувати сміття як зі старих, так і більш сучасних контейнерів, – розповідає директор КП Анатолій Бейн. Він подякував виконавчому комітету та депутатам міської ради за підтримку цієї пропозиції в бюджеті. – Ми задоволені цією машиною, яку вдалося придбати напередодні поминальних днів. Бо вік сміттєвозів, які досі були в нашому розпорядженні, становить майже 25 і 30 років.