Черкаський міський центр зайнятості на постійній основі співпрацює з соціальними партнерами. До участі у тренінгах, семінарах та вебінарах запрошуються представники громадських організацій, державних установ та  роботодавці міста.

Так, на постійній основі у Черкаському міському центрі зайнятості проходять заходи за участю начальника відділу соціальної роботи Черкаського міського центру соціальних служб Еліни Максимець. Так безробітні дізнаються про можливість працевлаштування шляхом створення патронатної сім’ї.

Під час заходів клієнтів інформують про сімейні форми виховання в Україні, зокрема: усиновлення, опіка і піклування, створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, патронатної сім’ї тощо. Також учасники дізнаються про умови для створення таких форм сімейного виховання, їх матеріальне та соціальне забезпечення.

Мета таких семінарів – викликати інтерес до теми, допомогти прийняти рішення про створення прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу, почати підготовку охочих до здійснення функцій прийомних батьків і  батьків-вихователів.

Прийомна сім’я – це сім’я (або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі), що добровільно, за плату, взяла на виховання та для спільного проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу – шанс для тих, хто любить дітей, прагне працювати вдома, реалізувати свої батьківські та педагогічні здібності і допомогти влаштувати долю дитини, спираючись на підтримку держави. Це реальна можливість не тільки вирішити питання свого безробіття, а й послужити на благо суспільству доброю справою – допомогти дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах» – коментує Еліна Максимець.