Сьогодні, 22 березня, з 14:00 до 17:00 біля Черкаського будинку торгівлі відбудеться вулична акція, присвячена Всеукраїнському дню боротьби із туберкульозом.

Про це на своїй сторінці у “Фейсбук” повідомив Черкаський прес-клуб.

Під час акції кожен охочий зможе пройти скринінг-анкетування на визначення ризиків інфікування туберкульозом. Учасники акції зможуть пройти флюорографічне обстеження на базі рентгенологічного відділення філії номер один КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка”. Відділення поліклініки, у зв’язку з акцією, працюватиме до 18:30.

Також на базі всіх рентгенологічних відділень підпорядкованих медичних установ області заплановане проведення “Дня відкритих дверей”.

У межах зазначеного заходу буде проведене безкоштовне флюорографічне обстеження за самостійним зверненням пацієнта, з метою раннього виявлення та профілактики захворювання на туберкульоз серед населення області.

Захід проводять БО “TBpeopleUkraine” в консорціумі з БО “Світло надії”, у межах реалізації програмного компоненту 10М. Підтримка та інституційний розвиток ТБ спільноти проекту “Сталість послуг в умовах реалізації плану переходу”, спільно з БО “100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ”.