2 серпня – День оленя. Професійне свято робітників оленеводства в Ненецькому автономному окрузі і республіці Комі. З 1932 року, це свято відмічалося в першу неділю серпня. З 1958 по 1994 року воно мало назву «День оленевода». Офіційна дата святкування встановлена в 2007 році, під назвою «День оленя».

Але, не тільки північним країнам є чим похвалитися. В Черкаському зоологічному парку живе чотири види оленів: олень плямистий, олень шляхетний, лань та сарна європейська. Майже усі вони цього року принесли важливе поповнення. У сарн, ланей та оленів шляхетних цього року навесні народилося по двоє маленьких телят. Повідомляють у прес-службі Черкаського зоопарку.

blank

І хоча, це не зовсім професійне свято для нашої країни, про те, Черкаський зоопарк приєднується до цієї надзвичайної дати. Оскільки, це дійсно для нас не просто день, а можна сказати «Рік оленя». Ми щиро вітаємо усіх наших колег по зоопарках та лісових господарствах, а також вчених які вивчають цих тварин в дикій природі із цим урочистим днем. Запрошуємо усіх бажаючих на прогулянку по нашому зоопарку.

blank

blank