Глава Представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгарелл нещодавно зазначив, що наразі в України немає перспективи членства в Європейському Союзі.

“Туреччина з країнами Балкан – це єдині країни, які ведуть переговори, щоб приєднатися до Європейського Союзу. Вони мають чітку перспективу членства в ЄС. У питанні України на сьогоднішній момент немає перспективи членства”, – сказав він під час “круглого столу” “Європейський вибір України після Революції Гідності.

За його словами, зараз ЄС не може запропонувати Україні таку перспективу.

Валентин Наливайченко вважає, що заява посла ЄС Мінгареллі є болючою, але й справедливою. Це оцінка бездарної і байдужої до свого народу влади.

Протягом чотирьох років президент Порошенко вводив в оману українців та міжнародних партнерів, обіцяючи реформи і, відповідно, швидкі перспективи членства в ЄС.

«Чудес не буває – для приєднання до Європейських Співтовариств влада мала виконати багато умов: політичних, економічних, безпекови і, насамперед, антикорупційних. Ці умови не виконані протягом 4 років і ніколи цією владою виконані не будуть.

Але головне – це політична воля міняти країну на краще, працювати на користь людям, відстоювати національні інтереси!» – зазначив лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.