Уже зовсім скоро на Черкащині з’явиться унікальний арт-об’єкт «Серце України». Його збудуть до 30-річчя Незалежності України на Шполянщині поблизу Мар’янівки нині Звенигородського району. Він символізуватиме єдність областей країни та географічний центр України, який за визначенням науковців знаходиться неподалік цього місця.

До створення «Серця України» долучився і Благодійний фонд «МХП – Громаді», надавши допомогу на його будівництво у сумі 2 мільйони гривень.

Директорка Благодійного фонду «МХП – Громаді» Тетяна Волочай, яка взяла участь у туристичному форумі на якому був презентований проєкт «Серце України», відзначає символізм арт-об’єкту.

blank

«Ми пишаємося тим, що можемо бути дотичними до створення чогось особливого. Чогось, що довгі роки служитиме людям і нагадуватиме про приховані символи, адже «Серце України» сповнене символізму. Це і єдність областей, і наша Незалежність і географічний центр країни. А ще – єдність влади, бізнесу, благодійників та меценатів у розбудові країни. Єдність у якій і створюється цей унікальний арт-об’єкт», – прокоментувала Тетяна Волочай.

Нова туристична принада Черкащини матиме вигляд кола, утвореного крил. Кожна пара крил символізуватиме одну область України. Й кожна з них матиме свій унікальний орнамент, що характерний для конкретної області.

blank

Проєкт «Серце України» голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко презентував під час туристичного форуму, що пройшов 23 липня у Субботові на Чигиринщині. За його словами, на будівництво цього об’єкту не буде витрачено жодної бюджетної копійки. Усе – за кошти меценатів, яким голова облдержадміністрації цього ж дня подякував на своїй сторінці у Фейсбук, закликавши українців приїжджати на Черкащину та почути, як б’ється серце України.

blank

«Цей арт-об’єкт ми будуємо без копійки бюджетних грошей. Я дякую всім меценатам. Це не лише черкаські компанії, а й всеукраїнські», – зокрема написав Олександр Скічко.

Відкрити «Серце України» планують 23 серпня – у переддень 30-ї річниці Незалежності України.