Сьогодні, 15 липня, у Соснівському районному суді Черкасах відбулося засідання у справі Романа Куниці, якого підозрюють винним у ДТП, в якій загинув директор школи №19 Юрій Лункін. Під час засідання допитували свідків у справі, пише “Про все”.

Зі сторони підозрюваного свідчили його колишня співмешканка Іванна та друг і колишній колега Костянтин Бондаренко. У день ДТП вони разом перебували в дома у Романа та одні з перших приїхали на місце аварії.

Колишня дівчина підозрюваного Іванна говорить, що в день аварії Роману зателефонував його друг – Юрій Буряк та попросив про допомогу, яку саме – жінка не чула. Проте Костянтин говорить, що почув у телефонній розмові слова про те, що сталася якась ДТП, і Юрію з Романом потрібно поїхати туди подивитися.

На перших судових засіданнях у цій справі, коли стало відомо, що пасажиром автівки, яка збила Юрія Лункіна, був підприємець і ексміліціонер Юрій Буряк, рідні загиблого підозрювали саме його у скоєнні ДТП. Мовляв, він був за кермом, а коли збив Юрія Лункіна — викликав товариша, щоби той взяв на себе провину. Проте версію не підтвердили свідки, які проходять по справі. Костянтин Бондаренко сьогодні також повідомив, що підозрюваний Куниця говорив йому, що за кермом у момент аварії був він.

Через декілька хвилин після того, як Роман пішов з дому, він зателефонував Костянтину та повідомив, що збив насмерть людину.

Деякі свідчення зі сторони свідків потерпілого дещо різняться: Іванна каже, що після аварії Роман один раз заводив автомобіль на прохання поліцейського, а Костянтин говорить, що автівку в його присутності ніхто не заводив і не сідав у салон, окрім експертів.

За словами адвоката підозрюваного Володимира Орленка, Роман Куниця свою вину визнає.

Але якщо сторона потерпілих  налаштована на те, щоб встановити повністю всі об’єктивні обставини, ми не заперечуємо, – додав адвокат.

Дочка Юрія Лункіна Ірина говорить, що судові засіданні у справі смертельної ДТП тягнуться вже більше року.

– Сьогодні “сплили” деякі цікаві моменти у справі. Ще мінімум два судові засідання будуть по допитах, вони ще не завершуються. Справу дійсно затягують, адже наступне засідання відбудеться аж через два місяці. Це все дуже важко. На сьогоднішній день у нас є засекречена особа, яку ми б хотіли допитати, але у зв’язку з тим, що суд не забезпечений належною технічною підтримкою, цього зробити неможливо. Також є дуже багато нестиковок в показах свідків, – говорить Ірина.

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 23 вересня о 10:00. Допитають тих свідків, які сьогодні не з’явилися до зали суду.

Нагадаємо, що директор школи №19 Юрій Лункін загинув у ДТП  14 січня 2020 року. Його збив автомобіль “Land Rover”, чоловік загинув на місці аварії.