Черкаська ТЕЦ проводить другий етап гідравлічних випробувань. Опісля на місто ще чекає проведення третього та четвертого етапів. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит “Інфомосту”.

У підприємстві зазначають, що перший етап гідровипробувань проводився із 21 травня по 27 липня. Він зачепив будинки по проспекту Хіміків, вулицях Сурікова, Нечуя Левицького, В.Чорновола, Чайковського, Яцика, Самійла Кішки, Бидгошській, В.Галви, М.Залізняка, Смілянській, Хоменка, Автомобілістів, Лук’янова, Луценка, Вернигори, Дашковича та в Південно-Західному районі. Загалом за час першого етапу гідровипробувань комунальники виявили та ліквідували більше 40 поривів.

“Відновлення гарячого водопостачання споживачів районів міста проводилось почергово, відразу після усунення пошкоджень відповідних аварійних ділянок трубопроводів”, – зазначають у відповіді на запит.

Початок проведення першого етапу гідравлічних випробувань було перенесено на один тиждень з 14 травня на 21 травня. Відповідно був зміщений початок другого етапу гідравлічних випробувань. Він почався 30 липня і стосується будинків по вул. Припортовів, Героїв Дніпра, Гагаріна, Сержанта Смірнова, Сержанта Жужоми, Козацькій, Новопречистенській.

Третій етап гідровипробувань ТЕЦ розпочала 6 серпня. У цей період перевірятимуться будинки по вул. Припортова, Криваліївська, Новопречистенська, Благовісна, Небесної Сотні, Митницька, Пастерівська, Богдана Хмельницького, Гуржіївська.

Терміни закінчення другого та третього етапів гідравлічних випробувань суміщені та заплановані на 16 вересня.

Останній етап гідровипробувань, четвертий, ТЕЦ планує почати 17 вересня. Останніми перевірку на міцність пройдуть мережі по вул. Нижня Горова, Кобзарська, Різдвяна, Нарбутівська та Симиренківська.

Водночас у підпримстві не уточнюють, коли варто очікувати на завершення робіт.

“Терміни проведення етапів гідравлічних випробувань залежать від кількості виявлених пошкоджень за їх результатами та можуть коригуватися з урахуванням кінцевих термінів ліквідації пошкоджень”, – наголошують у ТЕЦ.

У теплопостачальній організації також нарікають на заборгованість містян. Мовляв, саме це затягує графіки проведення робіт.

“Головною причиною перенесення термінів проведення гідравлічних випробувань є проблема несвоєчасного придбання матеріалів та комплектуючих для проведення ремонтів теплових мереж, яка в свою чергу зумовлена несвоєчасною оплатою споживачами отриманих послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання. Так, станом на 1 серпня загальна заборгованість споживачів м. Черкас за послуги теплопостачання отримані від ВП “Черкаська ТЕЦ” складає 186 104 615 грн”, – інформують у ТЕЦ.