Сьогодні в департаменті освіти та гуманітарної політики було оголошено переможців конкурсу по «Міській програмі виділення грантів» на культурно-освітні проекти, пише “Прочерк”.


Як повідомив директор департаменту Сергій Воронов, із 46 проектів конкурсною комісією було відібрано 13. Загалом виділено 101,7 тис. грн на недоповнювальні гранти (тобто проекти, які цілком фінансуються за рахунок грантів) і 264,2 тис – на доповнювальні гранти (проекти, які фінансуються з різних джерел).

– Загалом конкурсна комісія підтримала 7 доповнювальних проектів і 6 недоповнювальних, – зазначив Сергій Павлович. – Із них на видання книг – 2 проекти, на мистецьку роботу – 1 проект, на поїздки на конкурси та фестивалі – 1 проект і на культурні події в місті – 9 проектів.

Відповідно до положення програми виділення грантів у галузі культури в Черкасах на 2018-2022 роки, цьогоріч передбачено два відбори грантових проектів. Ще один розгляд проектів (на доповнювальні гранти) відбудеться у серпні-вересні.

– Ми дякуємо всім, хто взяв участь у конкурсі. Хотілося б, звісно, більше креативних, проектів, проектів, корисних для громади міста, – сказав заступник міського голови Ігор Коломоєць, який курирує культурно-освітній напрямок.

Як пояснив Сергій Воронов, у Черкасах освітньо-культурні проекти фінансуються кількома шляхами: безпосередньо з коштів, які виділені департаменту освіти та гуманітарної політики, і за двома програмами – грантовою і програмою фінансування поїздок на конкурси та змагання.

Список проектів-переможців – у тексті документу нижче.

blank

blank

blank