Про те як змінити ім’я, прізвище по батькові, зареєструвати шлюб, народження дитини та ряд іншої цікавої інформації про сервісні послуги Міністерства юстиції України дізналися 30 учнів Кам’янської загальноосвітньої школи № 2 під час професіографічної екскурсії до районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області.

«Зробити правильний вибір – значить обрати таку професію, яка потрібна суспільству, тобто затребувана на ринку праці. Крім того, вона повинна відповідати природним здібностям, знанням і вмінням. І найголовніше – обрана професія має приносити радість, достаток та задоволення», – звернулася до дітей заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Кам’янської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Тетяна Даниленко.

Водночас діти ознайомилися з різноманітними тестами та методиками, які застосовують при виборі професії, етапами професійного самовизначення та формулою вибору фаху «Хочу-Можу-Треба». Спільно з представниками філії та районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану обговорили актуальні спеціальності, професії майбутнього, а також щаблі досягнення кар’єрного успіху.

Також учні переглянули повний цикл анімаційних відеороликів, створених Державною службою зайнятості.

На завершення школярі отримали корисні рекомендації щодо проходження он-лайн тестування, використовуючи Платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри, сервіс якої знаходиться на офіційній веб-сторінці Черкаської обласної служби зайнятості у блоці «Пройти тестування. Професійна орієнтація громадян».

Про це інформує Кам’янська районна філія ОЦЗ