Через невідповідність вироку кримінально-процесуальному кодексу апеляційний суд поверну на новий розгляд справу Тетяни Дробот, яку звинувачують у державній зраді. Як повідомили в прес-службі прокуратури області, адвокат Дробот  звернувся до суду апеляційної інстанції, просив зменшити строк відбування покарання, пише сайт 18000.

Колегія апеляційного суду відмовила у задоволенні апеляційної скарги, однак апеляційний суд звернув увагу на невідповідність вироку вимогам КПК та повернув справу на новий судовий розгляд в суд першої інстанції. Це рішення апеляційного суду оскарженню не підлягає.

На сьогодні Дробот перебуває в СІЗО.

Раніше Придніпровський районний суд Черкас виніс вирок у справі Тетяни Дробот, яку обвинувачували у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України у вигляді вироку на 10 років позбавлення волі.

Згідно з матеріалами справи, на початку березня жінка переслала своїй сестрі, яка проживає на росії, а також двом своїм подругам фотографії фортифікаційних споруд у центрі Черкас. Світлини обвинувачена супроводжувала підписами “бомбонуть, шоб їх тут не було”.

У подібних діях сторона обвинувачення вбачала ознаки злочину, визначеного статтею “Державна зрада”. Окрім того, Дробот поширювала у забороненій соціальній мережі інформацію, що виправдовує анексію українських міст.