Прокуратурою області до Чорнобаївського районного суду скеровано  обвинувальний акт відносно колишнього інспектора сектору реагування патрульної поліції Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції, який умисно не подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави, передбачену Законом України «Про запобігання корупції»   (ст. 366-1 КК України). Інформують у прокуратурі Черкаської області.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.