29 липня в Черккасах горів балкон. До виникнення пожежі на балконі першого поверху 9-ти поверхового житлового будинку по вулиці Руставі, 11, ймовірно міг бути причетний недбало кинутий недопалок з верхніх поверхів. Близько 20:00, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про полум’я що видніється з вікна балкону. Повідомили у міськрайонному відділі ДСНС.

На місце події оперативно прибув черговий караул 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини та автодрабина 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста. Вогнеборці локалізували пожежу о 20:25 та за лічені хвилини її повністю ліквідували. Вогнем пошкоджено дерев’яну балкону раму.

А вже близько першої години ночі 30 липня до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в одному з приміщень на першому поверсі двоповерхової допоміжної споруди, на вулиці Джаліля, 22. Про пожежу повідомив власник будівлі. На місце події негайно виїхали рятувальники 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста. По прибуттю було встановлено, що вогнем охопленні вікно речі домашнього вжитку. Пожежу вдалося локалізувати о 01:05, та о 01:10 повністю ліквідувати не допустивши подальшого розповсюдження. Вогнем знищено віконну дерев’яну раму, речі домашнього вжитку. Пошкоджено облицювання стін та стелі на площі 40 м.кв. Ймовірною причиною пожежі стало необережність під час куріння. Винуватець встановлюється.

30 липня, близько 03:40 години до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в одній з квартир на сьомому поверсі багоповерхового житлового будинку по вулиці Тараскова, 6. Пожежу ліквідовано до прибуття на місце події рятувальників 3-ї та 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста.

Під час пожежі господар квартири отримав опіки правої верхньої кінцівки І-го ступеню. Вогнем знищено одяг, пошкоджено матрац. Ймовірна причина пожежі – необережність під час куріння.