Безкоштовні зачіски та макіяж зробили підопічним Черкаського територіального центру. Зі слів завідувачки відділення №2 Ірини Ієт, так вони доєдналися до Всеукраїнської ініціативи “Сива_Красива”, розповідає Суспільне.

Вісьмом учасницям проєкту створили святкові образи, які підкреслюють красу поважного віку.

Візажистка Софія розповіла, що у цій справі головне підкресли риси обличчя та прибрати маленькі недоліки, які з’являються з віком: “Бувають різні типи шкіри, тому треба підбирати тон. Якщо жирна шкіра,то припудрюємо, щоб не блистіла сильно”.

Зачіски жінкам робили студенти багатопрофільного регіонального центру професійної освіти області. За головну — викладачка закладу Олена Скрябіна. Вона розповіла, що кожній моделі зачіску обирали індивідуально, аби якнайкраще показати красу їхнього сивого волосся.

Жінка додала, така практика для них не вперше: “Беремо участь у міських соціальних заходах, надаємо благодійну допомогу школам, інтернатам, різним віковим групам. Таким чином студенти отримують досвід Підтримуємо їх, допомагаємо, направляємо”.

Не за практикою, а за емоціями, до терцентру прийшла студентка Альона Філоненко. Вона робила макіяж пенсіонерам. Дівчина розповіла, хвилюється, аби її робота моделі сподобалась, адже для неї такий досвід вперше.

blank

Її підопічна 65-річна Людмила Власова після години роботи вперше подивилась на себе в дзеркало. Жінка від результату у захваті: “Не важливо, який ви маєте колір волосся чи що на вас одягнуто. Краса поза віком й інколи її потрібно просто підкреслювати”.

За словами Іринир Ієт, головною вимогою до учасниць цього проєкту було сиве волосся. Таким заходом вони хотіли показати, що натуральну красу приховувати не потрібно. Після створення образу, жінкам зроблять фотосесію.