Підозрюваного у вбивстві Галини Мельниченко з села Криві Коліна триматимуть під вартою до закінчення розслідування. Так вирішив Лисянський суд у понеділок, 23 листопада. Пише видання “Вісті Черкащини“.

Односельчани досі шоковані трагедією. Чоловік одразу не сподобався людям, як тільки з’явився в Кривих Колінах.

–Він мені завжди якийсь підозрілий був, – переконує сусідка загиблої Ольга Яківна. – Вже після цього убивства мені розповіли, що був у в’язниці. Перебував у розшуку через несплату аліментів. Не розумію, як він 3 чи 4 роки працював в охороні. Але ж хто їх зараз шукає? О 4-ій ранку до мене зателефонувала фельдшерка. Сказала, що зі мною хоче поліцейський поговорити. Розпитував, чи давно я Галю бачила. Напередодні з нею розмовляла. Жодного разу не чула, щоб вони колись билися, чи й сварилися навіть. Мене покликали понятою, але в хату не пішла. Не хотіла, щоб потім снилися кошмари, побачивши її. Я її запам’ятала живою і все.

Жертва намагалася утекти, вважають сусіди.

–Він її так ударив об стіну, що черепна кістка лопнула, – каже інший сусід Станіслав Петрович. – Поліцейські знайшли місце, де був удар. Потім позамивав, позатирав, щоб нічого не було видно. Одна калоша біля хліва валялася. Мабуть, вона тікала від нього. В минулий четвер він повернувся з роботи. Працює охоронцем десь під Золотоношею. Сиділи, відзначали. Галина дуже змінилася відтоді, як познайомилася з ним. Нерідко ходила в синцях. Виправдовувалася, що  то впала, то ще щось. Але була хорошою людиною, працьовитою.

З чоловіком Галина познайомилися приблизно рік тому. Разом працювали на одному підприємстві. З місцевими людьми ймовірний убивця майже не спілкувався. Його часто бачили з пакетами продуктів та спиртного. Сама Галина алкоголь вживала рідко.

На суді затриманий не захотів пояснити журналістам, через що виник конфлікт й попросив не говорити з ним. Відомо, що саме він зателефонував в екстрену службу. У злочині не зізнався, сказавши, що знайшов її вже мертвою.

Галину Мельниченко поховали у суботу, 21 листопада. Рівно за місяць їй мало виповнитися 48 років.