Вже здавалося, що черкаське правосуддя досягнуло дна, проте, рано радіти – далі потопаємо. Через рік після того, як суддя Апеляційного суду Черкаської області Ірина Соломка постановила відпустити додому підозрюваного у замовному викраденні та звірячому вбивстві Героя України, корсунського журналіста Василя Сергієнка,  цю справу знову доручили сьогодні розглядати їй… Судді, яку ледь не лінчували прямо в залі суду, судді, щодо якої Черкаська міська рада звернулася у Вищу раду правосуддя, судді, яка оголосила рішення, яке було відоме ще за добу до судового засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаська міськрада вимагає від ВРП звільнити суддів, які відпустили Мельника, котрого підозрюють в організації вбивства Сергієнка. ДОКУМЕНТ

  – Знову “справа Сергієнка” потребує уваги громадськості та журналістів. Тепер вже Тальнівський суд не може розглядати справу через те, що у одного судді з колегії спливає термін повноважень. Справа знову заходить на перерозподіл до Черкаського апеляційного суду.
Знову утворюється загрозлива ситуація, коли рішення про продовження запобіжного заходу щодо вбивць банально нікому буде прийняти, бо термін ув’язення спливає 16.05. Може вийти таке собі колективне #лусваргі. І це ще не все – розгляд справи про перерозподіл випало вести судді Соломці Ірині, нагадаю, саме вона головувала в колегії суддів, яка рік тому постановила звільнити з-під варти імовірного організатора банди вбивць – Мельника, – цитує речника АТОвців Корсунщини Олега Собченка народний депутат Ігор Луценко.

Нагадаємо, що судді Черкащини, схоже, “вмотивовані” зацікавленою стороною у справі – замовником, вже три роки не можуть розглянути фактично повністю розкриту справу замовного вбивства журналіста, перекидаючи її від суду до суду.  Навіть попри титанічну роботу слідчих, що не тільки посадили на лаву підсудних чотирьох ймовірних вбивць та організатора, а й навіть чітко вийшли на замовника – народного депутата Черкащини, судді просто саботують правосуддя.

А у цей час ішов п’ятий рік реформ і змін в Україні…