Соціально, спортивно та з підказками провідних атлетів країни. Три перші інтерактивні спортивні майданчики відкрили у парках і скверах Черкас, Золотоноші та Умані.

Загалом таких «активних парків» по області до кінця року запланували 23. Їх створюють у межах програми Глави держави «Здорова Україна».

Черкащина відкриває такі спортивні майданчики однією з перших в Україні. Загалом проєкт має на меті заохотити всіх більше займатися спортом, показати, що почати дбати про своє здоров’я простіше, ніж здається.

blank

– Хочу, аби спорт став мейнстримом, адже саме з нього починається здоров’я кожного з нас, – відзначив очільник Черкащини Олександр Скічко. – Сам полюбляю займатися спортом, у дитинстві моїм фаворитом був футбол. Такі спортивні локації у парках наших громад допоможуть кожному, навіть новачкам, доєднатися до спортивної родини. У вихідні тут працюватиме координатор, який проводитиме різноманітні заходи. Аби розпочати тренування, кожному варто лише відсканувати QR-код, що є на локації, обрати рівень складності вправ і почати їх виконувати.

blank

Покращити на локації можна силу, гнучкість, витривалість, зайнятися фітнесом чи розтяжкою.

Такі ж майданчики, окрім Черкас, уже випробовують у Золотоноші та Умані. На їхньому відкритті побували заступниця очільника Черкащини Лариса Кошова та заступник голови обласної ради Сергій Лісовий.

blank

blank

blank