В області сформували перелік місцевих доріг, які ремонтуватимуть цьогоріч. Загалом він включає понад 200 об’єктів. Формували його за принципом прозорості й залучали до роботи над ним як посадовців місцевих адміністрацій, так і депутатів усіх рівнів, зазначив заступник очільника області Костянтин Омаргалієв, інформує прес-служба ОДА.

Загалом на проведення ремонту місцевих доріг область має 488 млн грн. За поданнями райдержадміністрацій, сформували перелік із 202 дорожніх об’єктів, які першочергово потребують ремонту. Із цієї суми 46 млн грн спрямують на капітальний ремонт.

– Перелік створювали за принципом абсолютної прозорості, – наголосив Костянтин Омаргалієв. – За дорученням голови ОДА Олександра Вельбівця, проговорили ці переліки з депутатами всіх рівнів, головами РДА, ОТГ, райрад. Розподіл коштів також абсолютно прозорий. Він залежить від протяжності доріг у кожному районі. Не буде такого, що в одному районі відремонтують доріг на 60 млн грн, а в іншому – на 10. Ніяких протиріч, все розраховуватиметься за чіткою формулою.

Нині документ на погоджені в Укравтодорі. Опісля його направлять на розгляд до бюджетного комітету Верховної Ради України. Лише після його остаточного узгодження, візьмуться за середній поточний та капітальний ремонт доріг місцевого значення області. Розпочати його планують разом з роботами на дорогах державного значення – з настанням сприятливих погодних умов.