Ввечері  минулої п’ятниці, 12 жовтня, Центральна виборча комісія прийняла конструктивно правильне рішення для розбудови економічно та соціально розвиненої країни –  про призначенням довгоочікуваних об’єднаними територіальними громадами місцевих виборів. Згідно постанови ЦВК № 156 від 12 жовтня 2018 року вибори відбудуться 23 грудня цього року. Таким чином Новий 2019 рік громади де-факто матимуть змогу зустрічати у новоутворених територіальних одиницях.

На Черкащині загалом готуються до утворення 27 ОТГ, для яких виборчий процес розпочнеться вже із 3 листопада 2018 року.

Процес децентралізації , який в Україні розпочався ще у 2014 року, вже має реальні позитивні приклади для того, щоб з упевненістю називати реформу – найуспішнішою в Україні!

Протягом останніх років лише у Черкаській області створено 27 об’єднаних тергромад, які унаслідок передачі значних повноважень та ресурсів від державних органів органам місцевого самоврядування продемонстрували силу та спроможність громади самостійно,  з достатньою економічною активністю, ініціативністю  та професійністю кадрів на власній території забезпечити гідний рівень життя населення. Потужні громади раціонально вирішують питання місцевого економічного розвитку, самостійно планують розвиток територій, утримання місцевої інфраструктури, розбудову, благоустрій  території, соціальної допомоги, культури, первинної ланки охорони здоров’я, середньої, дошкільної та позашкільної освіти, муніципальної поліції, пасажирських перевезень на території громади, житлово-комунальних послуг, утримання об’єктів комунальної власності та багато іншого.

А саме головне – це персональна відповідальність голів та депутатського корпусу новоутворених рад перед жителями своїх же громад! Децентралізація вимагає розумного розподілу коштів та повної відповідальності за їхнє використання перед платниками податків та бюджетоутворюючими підприємствами.

Тому,я  впевнений, що у грудні на карті Черкащини з’явиться ще  27 нових ОТГ, які нарешті зможуть успішно реалізувати свої спільні плани та стати прикладом професійного управління на ввірених їм територіях!

До команди «Нашого краю» на Черкащині входять професійні кадри, управлінці, аграрії, підприємці, які мають чіткий план розвитку нашого регіону і з усією відповідальністю готові до його найскорішої реалізації.

blankАнатолій Нужний, голова Черкаської обласної організації політичної партії “Наш край”