Наступного року за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» стартує програма оновлення обласних лікарень. З державного бюджету планується витратити орієнтовно 20 млрд гривень на реконструкцію обласних лікарень для дітей і дорослих. Про це на форумі «Україна 30. Децентралізація» заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Цього року в 36 лікарнях відбуваються різні реконструкції, ми це вже робимо. Але далі найголовніше – новий проєкт обласних лікарень, який зараз проходить проєктно-кошторисну документацію і почнеться наступного року. Наше конкретне завдання: реконструювати відділення і корпуси однієї дитячої і однієї дорослої обласної лікарні в кожному обласному центрі», – розповів Тимошенко, який координує президентську програму «Велике будівництво».

За його словами, в обласних лікарнях реконструюватимуть фасади, будівлі, за необхідності – будуватимуть хірургічні відділення, вертолітні майданчики тощо. Усі лікарні також оснастять новою медичною технікою.

Паралельно у рамках програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» триває модернізація приймальних відділень у лікарнях. Наразі завершено 118 відділень, ще 83 – на фінальній стадії робіт.

«Говорячи далі про медичну інфраструктуру, згадаємо і про амбулаторії. За 2020-2021 роки ми відкрили 449 медичних амбулаторій у кожному куточку нашої країни. Цього року ми завершуємо роботи ще по 151 амбулаторії. Це саме та медична інфраструктура, яка є у селах, у маленьких ОТГ, щоб у людей був доступ до медицини у тому місці, де вони проживають», – зазначив Тимошенко.

Раніше він повідомляв, що президент Володимир Зеленський дав старт новій національній програми «Здорова Україна». Її мета – за допомогою профілактичної медицини та популяризації здорового способу життя допомогти українцям бути здоровішими і жити довше.