Виконавчий комітет Черкаської міської ради підтримав продовження терміну дії Програми виділення грантів у галузі культури на 2023 рік. Інформує пресслужба міської ради.

Програма діє в нашому місті з 2013 року і  направлена на стимулювання до створення конкурентоспроможних культурних продуктів та підтримку черкаських митців, композиторів, музикантів, творчих об’єднань тощо.

За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Богдана Бєлова, аналіз виконання міської програми виділення грантів в галузі культури м Черкаси показав, що за перші п’ять років було втілено 35 проєктів, а за період з 2018 року по 2022 рік реалізовано – 56, з них грантів на видання книг – 12, на створення мистецьких робіт – 9, грантів на поїздки для участі у фестивалях, конкурсах – 3, а на створення культурної події – 33 проєкти.

«Продовження дії програми дасть можливість впродовж 2023 року реалізувати в нашому місті унікальні мистецькі проєкти різного формату та масштабу, які відповідатимуть новим викликам часу», – зауважує Богдан Бєлов.

Серед проєктів, реалізованих на грантові кошти у попередні роки – цикл тихих концертів «Зцілюємо мистецтвом» біля онкодиспансеру, цикл літніх музичних проєктів «Cherkasy SUP Station  – Event», «Резиденція святого Миколая», створення меморіальної дошки українському композитору М.В.Лисенку, мурал «Книга – крила душі» та ін.