Про це інформує директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник.

“Інформація про інфекційну лікарню. На ранок всього 51 хворий (діти 13): ГРІ-1 (1 дитина), грип – 6 (діти-1), пневмонії – 11 ( діти-2), підозра на COVID-19 – 11 (діти -0), нових поступлень із підозрою 5 ( Черкаси – 4; Сміла – 1)”, – написав Стадник.

Нагадаємо, станом на учора підозр було 7, аналізи було відправлено до Лабораторного центру до столиці.

Щодо загальноукраїнської статистики, то зараз є 58 підтверджених випадки в країні, з них – 15 на самоізоляції. Також, рініше один чоловік вилікувався, а троє – померло.

“Правда, тут не має інформації про ті понад сто тисяч українців-закордонців, які масовим потоком перетнули кордони із Європою. Кожен з них потенційно несе загрозу. Нащо покладатись – на їх сумління і свідомість в частині самоізоляції чи провидіння Боже? Питання риторичне. Чи потрібно боятись? Потрібно. Не за матеріальне. Боятись прийняти неправильне рішення відносно себе, бо воно може бути катастрофічне. І якщо навколо вас повно друзів-ідіотів, які повернулись полями-лісами із-за кордону і кличуть вас на вечірку з цього приводу, чи іншого, бійтесь свого рішення. Зрозумійте власну відповідальність за своє власне здоров’я”, – наголосив Стадник.