Вивіски та рекламу гральних закладів нині демонтують у Черкасах, розповів Суспільному керівник муніципальної інспекції Станіслав Коломієць. Заборона діяльності цих установ під виглядом державних лотерей триває три тижні. 20 грудня минулого року Кабінет міністрів затвердив відповідну постанову. Наша знімальна група вирішила з’ясувати чи не відновили роботу гральні заклади.

Черкасець Владислав Романенко говорить, про гральну залежність чув та з власного досвіду знає, до чого вона призводить.

Владислав Романенко: “Hавіть сім’ї руйнувалися через те, що фанатично ішли туди, виносили речі з дому, продавали щось. Це жахливе явище! І це потрібно якось регулювати, щоб це було без збитку для простого народу”.

Хлопець каже, не помічав, щоб якийсь із зачинених три тижні тому гральних закладів працював у місті: “Я за цим слідкував і нічого подібного ще не побачив”.

Черкащанка Вікторія Базилевич розповідає, що теж слідкує, чи не почнуть попри заборону працювати гральні автомати.

Вікторія Базилевич: “Hі, не помічала. Звертаю увагу постійно. Тому, що у мене є сім’я, де дуже шкода жінку. Я знаю, що чоловік гуляє в гральні автомати, то закриті. Ну, принаймні, двері, а як воно насправді… Bона сказала, що більше чоловік став находитись дома”.

Звернень про діяльність гральних закладів від містян до поліції не надходилo, розповіла Суспільному речниця управління Національної поліції області Наталя Ткачук. Наша знімальна група навідалася до трьох закладів у центрі міста, де раніше працювали гральні автомати, – вони виявилися зачиненими. Тому коментарі власників та працівників гральних закладів отримати не вдалося. Керівник муніципальної інспекції Черкас Станіслав Коломієць розповів, нині у місті триває демонтаж вивісок та реклами закладів грального бізнесу:

Станіслав Коломієць: “Tридцять рекламних засобів уже демонтовано по тридцяти адресам. Це на сьогоднішній день. Інспектори далі займаються демонтажем цих вивісок”.