Одна з компаній хоче збудувати в районі вантажного порту в місті Черкаси невеличкий елеваторний комплекс. Презентацію свого проекту вони представили сьогодні на сесії міської ради разом із проханням до депутатів дозволити їм розробити детальний план цієї території, пише “Вичерпно”.

За словами представника компанії, вартість проекту складає 50 млн грн. З них інвестиційний внесок місту складає 5 млн грн. Ємкість елеватора складатиме 36 тис. тонн, з них перша черга — 18 тис. тонн. При цьому буде створено 130 робочих місць, а податки до міської скарбниці складуть близько 3 млн грн.

Представник компанії переконує, що це будівництво буде цілком безпечним і не зруйнує навколишню інфраструктуру, зокрема вул. Чехова, через яку частково підвозитимуть зерно на елеватор. За його словами, більшість вантажоперевезень здійснюватимуться через залізну дорогу, і тільки 10% — через автошляхи. При цьому перевезення здійснюватимуть невеликі вантажівки.

– Є державні будівельні норми, які відповідно до нашого проекту повністю витримані. Система, яка буде встановлена на елеваторі, зменшить шкідливі викиди до мінімуму. Так само шуму практично не буде. Ми вже більше, ніж півроку чекаємо прийняття Генерального плану. Наша компанія готова взяти на себе всі фінансові витрати на розробку цього проекту. Після цього будуть громадські слухання, де ми зможемо дати відповідь на всі запитання. Ми готові до співпраці. Тому ми просимо дати нам дозвіл розробити цей детальний план, — сказав представник компанії.