Випадок захворювання на сказ у собаки міського жителя 10 грудня 2019  року підтвердили лабораторні дослідження, які проводила Черкаська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби.

Цього ж дня спеціалісти Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в області разом з фахівцями міської державної лікарні ветеринарної медицини провели епізоотологічне та епідеміологічне обстеження осередку сказу, встановлено коло контактних з хворою твариною осіб. Рішенням постійної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Черкаській міській раді визначено межі неблагополучної та загрозливих територій. До неблагополучної території увійшла частина вулиці Берегова від буд. № 1а до буд. № 17 м. Черкаси. Загрозливими територіями визначено решту вул. Берегова м. Черкаси та територію с. Червона Слобода Черкаського району  з сільськогосподарськими та мисливськими угіддями.

Крім того вказаним рішенням затверджено План першочергових заходів з локалізації та ліквідації сказу тварин в м. Черкаси. Відповідальним виконавцям, а саме: КП «Черкаська служба чистоти», департаментам житлово-комунального комплексу, охорони здоров’я та медичних послуг, національній поліції, державній ветеринарній службі дано окремі завдання у визначені терміни провести спеціальні організаційно-господарські заходи для  забезпечення стабільної епізоотичної та епідемічної ситуації в м. Черкаси.  

Це вже вдруге за 2019-ий рік у Черкасах реєструють випадок захворювання тварин на сказ.