На ранок 24 березня у Черкаській інфекційній лікарні знаходиться 51 хворий. Про це повідомляє директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник.

“З них дітей -13. По діагнозах: ГРІ – 2 (1 дитина), грип – 10 (4 дитини), пневмонія – 9 (3 дитини). Підозра на коронавірус – 7 дорослих”, повідомив головний медик міста.

Він також додав, що змінюється порядок лабораторної діагностики. Усі зразки первинного матеріалу в обов’язковому порядку доставляються до вірусологічної лабораторії обласних лабораторних центрів.

“На сьогоднішній ранок отримали інформацію про 25 жителів міста, які прибули з Польщі. Всі вони повинні дотримуватись самоізоляції. Ми розсилаємо інформацію до лікувальних закладів. Але вони десь поряд з вами, якщо знаєте, нагадайте їм про це. Якщо це були планові відпустки, відрядження – звертаюсь до керівників: проаналізуйте це, ви повинні запропонувати їм самоізоляцію. Якщо ви хочете жити після 3 квітня буденним, звичним життям – повинні докласти до цього хоча б мінімальні зусилля”, – наголосив Стадник.

Що до ситуації в області, то, як повідомив голова Черкаської ОДА Роман Боднар учора увечері, додалося дві нові підозри на коронавірус. Поки що чекають лабораторний аналіз.

“Пацієнт, якому діагностували коронавірус зараз перебуває у задовільному стані”, – поінформував Боднар.

Нагадаємо, хврий – молодий чоловік із села Родниківка, що повернувся з Арабських Еміратів, де працював на круїзному лайнері. Зараз він знаходиться в Уманській міській лікарні.