Тренування на підтримку спортклубів і місцевих рестораторів відбулися сьогодні, 29 листопада, на кросфіт-майданчику, що в Черкасах на Казбетському пляжі.

Захід проведений з ініціативи Юрія Тренкіна, депутата Черкаської міської ради від ВО «Батьківщина», та Ольги Щорс, власниці спортклубу «FTС».

Заняття провели безкоштовно для всіх охочих містян, які підтримують здоровий спосіб життя. До спортивних тренувань на свіжому повітрі також долучилися місцеві політики, студенти й навіть діти.

«На жаль, у вихідні, коли в містян достатньо часу для відпочинку та спорту, оздоровчі й спортивні заклади зачинені через оголошений локдаун вихідного дня. Цим заходом ми хочемо привернути увагу, насамперед керівництва країни, щодо недоцільності запровадженого карантину вихідного дня. Адже наразі немає медичної статистики, яка підтверджує доречність таких обмежень», – зауважив Юрій Тренкін.

blank

Політик уважає карантин вихідного дня неефективним у боротьбі з ковідом. Адже зачинені не лише заклади харчування, промислові магазини, від чого страждає економіка країни, а навіть спортивні зали, секції та фітнес-центри, де люди можуть оздоровитися й підвищити свій імунітет.

Учасників заходу підтримав й Ігор Волошин, заступник міського голови Черкас. Він зазначив, що такі обмеження негативно вплинуть на економіку як міста, так і держави в цілому.

«Я за розвиток спорту, за розвиток бізнесу, зокрема, ресторанного, за розвиток української економіки. Тому запровадження локдауну вихідного дня вважаю нерозумним рішенням. Свою позицію щодо запровадження карантину на вихідні я висловив на засіданні виконавчого комітету, є ухвала щодо роботи місцевих підприємств малого та середнього бізнесу у вихідні дні», – сказав Ігор Волошин.

Дипломована тренерка Ольга Щорс теж не бачить позитиву від запровадження карантину вихідного дня.

«Я підтримала цей захід, бо я завжди підтримую все те, що стосується спорту й здорового способу життя», – наголосила Ольга Щорс.

Після спортивних тренувань учасники заходу мали змогу посмакувати смачною піцою з різних ресторанів міста. Так спортсмени підтримали рестораторів, які теж страждають від карантину вихідного дня.

Захід проходив із дотриманням усіх карантинних обмежень.