Цієї суботи, 5 травня, на любителів драйву й автомобільного спорту чекає чудовий захід, пише “Zmi.ck.ua”. Так, у Черкасах відбудеться навчально-тренувальний збір із дрег-рейсінгу від Автомобільного клубу “Черкаси”. Місце зустрічі черкаських автоспорсменів й охочих відчути прилив адреналіну незмінне – територія черкаського аеропорту.

В клубі відзначають, що подібний захід цьогоріч відбудеться вперше. Торік подібні перегони організовували двічі, і вони користувалися неабиякою популярністю серед черкасців.

– Це не стільки перегони, а скільки можливість для черкаських водіїв випробувати свою майстерність у кермуванні автомобілем, випустити пар і весело провести час, – говорить очільник АК “Черкаси” Андрій Яроменко. – Головна мета, яку ми ставимо перед собою, організовуючи навчальні збори із дрег-рейсингу, – щоб водії не ганяли на дорогах загального користування. Ефекту додає ще й те, що відбуватиметься дрег-рейсинг у вечірній час.

Ініціатором цьогорічних дрег-рейсингових зборів став учасник АК “Черкаси” Артем Фіалковський. Він зауважує, саме той факт, що перегони відбуватимуться у нічний час додасть заходу більшої зацікавленості серед поціновувачів високої швидкості.

– А завдяки тому, що місцем проведення є закрита злітна смуга місцевого аеропорту, цей від перегонів є абсолютно безпечним як для учасників, так і для глядачів, – каже Артем. – Такий нестандартний формат проведення змагань ми випробували вперше торік. І, як виявилося, зовсім недарма. Тоді змагання налічували понад 100 охочих випробувати себе й свій автомобіль. У 2018 році ми плануємо організувати ще 8 подібних заходів.

Отже, цьогорічні збори із дрег-рейсингу відбудеться вже цієї суботи, 5 травня 2018 року. Заїзд – із 20:00 через центральні ворота черкаського аеропорту. Тож, кому кортить швидкості й вражень, прямуйте до пригод