22 відеовідгуки від школярів області отримали працівники Черкаської бібліотеки для дітей. Конкурс книжкових відеооглядів “Фабрика вражень” триває із січня і через карантин його подовжили до травня. За словами завідувачки редакційно-видавничого сектору Сусанни Хаустової, автор найвдалішого відгуку отримає електронну книжку. Оцінюватимуть відеовідгуки дітей літератори, філологи, працівники бібліотеки та переможці попередніх конкурсів, розповідає Суспільне.

Заступниця директорка Наталія Мошинець зазначила, що найцікавіші роботи відзначать книжками, дедлайн подачі оглядів 15 травня.


Ідея такого конкурсу виникла у працівників науково-методичного відділу, розповіла заступниця директорки Наталія Мошинець. Таким чином працівники бібліотеки вирішили популяризувати книги серед дітей.

Завідувачка редакційно-видавничого сектору Сусанна Хаустова розповіла кореспондентам про одну із відеоробіт учасника конкурсу. Зі слів жінки, у роботі розповідають про відьом та де їх шукати.

Учасник конкурсу, 13-річний черкащанин Андрій Довбуш участь бере не перший раз. Його робота для цьогорічного конкурсу називається “Тхнусія”, вона про відьму з брудними звичками. Зі слів хлопця, читання дає йому змогу поринути у інший світ.

blank
Конкурс розрахований на учасників від 6 до 18 років. Упродовж трьох хвилин потрібно розказати про свою улюблену книгу або твір, який справив враження, розповіла завідувачка редакційно-видавничого сектору Сусанна Хаустова:

“Ми не обмежуємо діток у жанрах, у нас цей конкурс насправді вчетверте проводиться. Його діти дуже люблять, при чому діти всієї області. Традиційно із інших районів переможці, хоча у позаминулому році була одна переможниця з Черкас. І реп-сингли записують на тему книжок і пишуть власні вірші, і роблять театралізовані постановки, і кліпи, інколи, навіть, мультфільми бувають, то пластилінові, то мальовані. Цього року у нас був лего-мультфільм на тему однієї із книжок”.

За словами Сусанни Хаустової, для створення відеооглядів найпопулярнішими серед дітей протягом чотирьох років залишаються Джоан Роулінг та Всеволод Нестайко.