26 вересня жителі міста зможуть відвідати унікальний фестиваль повітряних куль “Монгольф’єрія”. Під час фестивалю учасники побачать величезні аеростати висотою як п’ятиповерховий будинок, матимуть змогу зробити інстаграмні фото та здійснити прив’язний політ на повітряній кулі. Так рекламують захід його організатори.

“Фестиваль “Монгольф’єрія” відбувається в Україні вже 12 років, але в Черкасах проходитиме вперше у форматі прив’язних польотів”, – йдеться в повідомленні, що надійшло до редакції від Оксани Савіцької.

Звісно, політати на повітряній кулі – це цікаво, але надавати розважальному заходу унікальності, здається, занадто. Адже для Черкас це точно не вперше і тому не унікально.

Бо два роки тому “Монгольф’єрія” таки була в нашому місті, чи принаймні, мала бути, про що свідчать публікації у ЗМІ (див. скрін).

blank

Хоча тоді організатори називали своє дітище Mriya-Fest, проте аеростати були саме “Монгольф’єрії”.

blank

І запам’ятався той фест черкасцям далеко не з найкращого боку. Адже спочатку вибухнув скандал, коли на повітряних кулях влаштували “покатушки” для обраних та встигли пересваритися з журналістами аж до того, що деякі ЗМІ змушені були відмінити розіграші серед своїх читачів сертифікатів на польоти. Врешті решт через погодні умови “Мрію” було спочатку відтерміновано, а згодом узагалі відмінено. Але осад залишився.

А ще, містяни пам’ятають, що у 2009 році, ще коли День міста відзначали у червні, політати над містом могли всі бажаючі.

Чи не завадить погода польотам цього разу – поживемо побачимо…

Поліна Котова