У Черкасах активно готуються до проведення фестивалю короткометражок “КіноШот”, який розважатиме жителів та гостей міста вже через місяць, 16 серпня. Цього року 26 фільмів українського та зарубіжного виробництва боротимуться за перемогу у конкурсі. Відбір стрічок тривав понад два місяці. Про це на прес-конференції 16 липня розповіли організатори фестивалю, передає кореспондент vikka.ua.

На “КіноШот” вже відібрали всі фільми української та іноземної програм. 1 серпня буде анонсований весь перелік стрічок.

blank

“До української конкурсної програми увійшло 9 фільмів тривалістю близько 3 годин. Показуватимуть їх двома частинами у Долині троянд. Тематика пов’язана із взаємовідносинами: між людьми, між людиною і світом, – каже член оргкомітету “КіноШоту” Сергій Костенко. – До міжнародної програми увійшли 7 фільмів із таких країн, як Білорусь, Німеччина, Киргизстан, Індія, Бельгія, Великобританія. Також буде цікава анімаційна програма, до якої увійшли 10 стрічок виробництва країн Угорщини, Великобританії, Китаю, України”.

Організатори зазначають, що цього року були ускладнені умови, за якими відбувався прийом робіт до конкурсу. Таким чином вдалося уникнути великої кількості неякісних фільмів, які б доводилося б переглядати відбірковій комісії.

“КіноШот” проходитиме у кількох локаціях. Традиційно Долина троянд зустрічатиме покази національної програми, також там відбудеться закриття фестивалю. В якості другої локації цьогоріч служитиме кінотеатр “Україна”.

blank

“Цей фестиваль є родзинкою нашого міста, тому Черкаси беруть на себе зобов’язання у закритті багатьох організаційних і фінансових питань. “КіноШот” приваблює гостей з інших міст і країн, має попит у самих черкасців. Приємно, що наші комунальні заклади мають за честь приймати такого рівня заходи”, – мовив директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов.

У зв’язку з тим, що цьогорічний Черкаський фестиваль короткометражного кіно – ювілейний, адже йому виповнюється три роки, на гостей заходу чекає чимало “подарунків”. Один із них –  продовження терміну проведення фестивалю. Замість традиційних трьох днів заходу, “КіноШот” крутитиме фільми 4 дні. Через це організатори змушені шукати додаткових коштів для монтажу й обслуговування спеціальної сцени.

blank

“Це вартуватиме нам понад 70 тисяч гривень, тому ми звернулися по допомогу на краундфандинговий майданчик “Велика ідея”, адже фестиваль – це не просто розвага, а напрямок розвитку для міста в цілому. Тому просимо долучитися всіх, кому не байдуже!” – зауважив Сергій Костенко.

Підтримати фестиваль можна за посиланням.