Учора польській конституції, ухваленій 3 травня 1791 року, виповнилось 230 років. День Конституції традиційно святкують не лише громадяни  Польщі, але й етнічні поляки, які проживають за межами республіки.

До святкувань долучилась і громада етнічних поляків Черкащини. Свято відбулось скромно, з дотриманням протиепідемічних правил, але у світлій урочистій  обстановці.

Учасники святкувань привітали одне одного зі святами, поділились думками та знаннями з історії Польщі, заслухали змістовну і цікаву доповідь викладачки польської мови, громадянки Польщі Наталії Прухняк.

Присутні також звернули увагу на той факт, що сьогодні на святкування Дня конституції до Польщі прибув Президент України Володимир Зеленський. На думку членів польської громади цей візит є добрим знаком для громадян обох країн і він засвідчує ті позитивні зміни, які нині відбуваються в польсько-українських стосунках.

Травень – особливий місяць у календарі етнічних поляків. Адже на початок травня випадає одразу три національних свята, відзначити які кожен поляк вважає за честь.

2 травня польська спільнота світу відзначає День прапора і День Полонії і поляків, які проживають за межами Польщі.

А сьогодні 3 травня Польща і всі етнічні поляки відзначають одне із найвеличніших національних свят – День Конституції. Польську конституцію офіційно визнано першою у Європі і другою у світі після конституції США.